Огляд українських ЗМІ за 2 грудня 2014

Новий законопроект про внесення поправок в закон про особливий статус низки районів Донецької та Луганської областей внесено до парламенту України; в документі вказані населені пункти і райони, на території яких пропонується встановити особливий статус, всі вони зараз знаходяться під контролем ДНР і ЛНР.

http://zadonbass.org/news/politics/message_86838

 

Голова Донецької облдержадміністрації Олександр Кіхтенко призначив своїм заступником Олександра Клименка. Про це повідомляє прес-служба Донецької облдержадміністрації. Олександр Клименко буде займатися в Донецькій ОДА, зокрема, питаннями економіки та промисловості.

http://donbass.comments.ua/news/106696-gubernator-opredelilsya-donetchine.html

 

Станом на 1 грудня до Вищої ради юстиції від українських суддів надійшло 308 заяв про звільнення. За даними відділу підготовки матеріалів про звільнення суддів секретаріату Вищої ради юстиції, найбільше заяв (92) надійшло від суддів Донецької області, 41 заява надійшла від суддів Луганської області, 29 – від суддів Автономної Республіки Крим та міста Севастополь.

http://www.unian.net/politics/1016350-v-ukraine-bolee-treh-soten-sudey-podali-v-otstavku.html

 

Заступник голови правління ГО “Антикорупційний комітет Майдану” Олександр Костренко загинув учора в Києві. Правоохоронці вже встановили, що Костренко зарізали у власній квартирі, слідів злому не виявлено. У той же час його автомобіль був знайдений біля будинку режисера Юрія Омельчука, якого загиблий захищав від рейдерства.

http://www.unian.net/politics/1016411-v-kieve-ubili-aktivista-antikorruptsionnogo-komiteta-maydana.html

 

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі заявляє, що представники українського та російського військового командування за участю представників терористичної організації “Луганська народна республіка” домовилися про припинення вогню вздовж лінії розмежування з 5 грудня.

http://www.unian.net/politics/1016453-ukrainskaya-armiya-i-boeviki-lnr-dogovorilis-o-prekraschenii-ognya-s-5-dekabrya-obse.html

 

Близько 500 активістів пікетують Вищий спеціалізований суд України з вимогою не випускати на свободу мера Болграда Сергія Корольова. Сьогодні суд розгляне касаційну скаргу Сергія Корольова на обвинувальний вирок Малиновського районного суду Одеси, який визнав його винним в отриманні на робочому місці хабара в розмірі 30 тисяч доларів і 50 тисяч гривень.

http://www.unian.net/politics/1016496-aktivistyi-trebuyut-ot-sudey-ostavit-v-tyurme-mera-iz-bolgrada.html