Володимир Полевий: За минулу добу серед українських військових двоє поранених

WATCH IN ENGLISH

Київ, 20 грудня 2014 року – У зоні проведення антитерористичної операції не припиняються провокації з боку проросійських бойовиків. Зафіксовані непоодинокі випадки порушення режиму «тиші» з боку незаконних збройних формувань. Загиблих серед українських військових немає, двоє поранено. Про це повідомив заступник керівника Інформаційно-аналітичного центру РНБО Володимир Полевий під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі. «Терористи з гранатометів та стрілецької зброї двічі обстрілювали позиції українських військових на території Донецького аеропорту. Бойовики також вели вогонь по опорних пунктах сил АТО в районі населених пунктів Піски, Нікішине, Дебальцеве, Майорськ, Чермалик. Біля селища Ольховатка Артемівського району позиції українських військових були обстріляні з реактивних установок «Град»», – додав Володимир Полевий.

В Луганській області поблизу селища Чорнухине Попаснянського району бойовики тричі обстріляли український опорний пункт з мінометів та снайперської зброї. По блокпосту Національної гвардії України біля селища Кримське вогонь вівся з артилерії та мінометів. По позиціях в районі селищ Щастя, Сокільники та Фрунзе бойовики вели вогонь з мінометів та стрілецької зброї

Вчора о 20:40 з території РФ через пропуску «Ізварине» в бік України прослідувало 6 вантажних автомобілів з білими прапорами та прапорами Росії. «Представників української міжвідомчої групи про слідування даного вантажу російська сторона не проінформувала, пояснюючи це тим, що вантаж не є гуманітарним. У свою чергу представники РФ підтвердили, що черговий так званий «гумконвой» прослідує до України 21 грудня. Українська міжвідомча група готова взяти участь у прикордонно-митному оформленні даного вантажу, якщо РФ дотримається усіх вимог міжнародного та українського законодавства», – пояснив представник ІАЦ РНБО.

У той же час учора, з території України до Донецька пропущено гуманітарні  вантажі України для надання допомоги мешканцям області під егідою Міжнародного Комітету Червоного Хреста. Це 4 вантажних автомобілі  від українського відділення цієї організації з вантажем продуктів масою близько 46 тонн.