Андрій Лисенко: Українськи оперативники затримали двох терористів

WATCH IN ENGLISH

Київ, 10 січня 2015 року – Співробітники Служби безпеки України затримали члена бандформування «Схід» на прізвисько «Король», який готував терористичні акти на об’єктах життєзабезпечення Запоріжжя. Про це повідомив речник АТО полковник Андрій Лисенко під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі. Також було затримано члена бандитського угрупування «Оплот», який здійснював напади на підрозділи сил АТО та був особистим охоронцем у ватажків бандформувань.

10-01

Полковник Лисенко повідомив, що за останню добу кількість провокаційних обстрілів з боку терористів в зоні АТО зменшилась. Проте бойовики продовжують застосовувати важку зброю, зокрема, РСЗВ БМ-21 «Град». Ці агресивні дії збігаються з нещодавнім надходженням вантажу зі складу чергового 11 т. зв. гуманітарного конвою з РФ на окуповану територію.

«Вчора близько 12:30 батальйон Національної гвардії України потрапив у засідку терористів. Українські військові атаку відбили. За останню добу 2 військовослужбовців загинуло, та 20 отримали поранення по всій зоні АТО» – повідомив речник АТО.

Зазначається, що внаслідок обстрілів терористами було знеструмлено 20 населенних пунктів а 4 населених пункти залишились без газопостачання.

Мешканці Донбасу не хочуть воювати проти  боєздатної Української армії. За браком людей протягом грудня-січня здійснювались активні агітаційні заходи серед членів проросійських військово-патріотичних організацій, що діють на території АР Крим, але безрезультатно.

Триває ротація українських військових. Учора кілька десятків правоохоронців Закарпаття вдев’яте вирушили до зони проведення АТО, аби замінити там своїх колег.

Полковник Лисенко також наголосив що США продовжить ротацію військ у Східній Європі згідно заяви помічника міністра оборони США з питань міжнародної безпеки Д.Чоллета. Також планується посилення військової присутності НАТО у Центральній і Східній Європі, та розширення підтримки військового потенціалу України, Грузії, Молдови.