Андрій Лисенко: Бойовики обстріляли Маріуполь. За даними МВС – 10 загиблих

WATCH IN ENGLISH

Київ, 24 січня 2015 року – «Бандити продовжують терор мешканців Донбасу. Сьогодні вранці терористи обстріляли Маріуполь. За попередньою інформацією МВС кількість загиблих становить 10 чоловік. Кінцева інформація щодо загиблих та поранених наразі уточнюється», – повідомив речник АТО полковник Андрій Лисенко під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі. Ситуація у зоні антитерористичної операції характеризується продовженням високої інтенсивності обстрілів терористами позицій сил АТО. Незаконні збройні формування намагаються збільшити межі підконтрольних територій та скорегувати на свою користь лінію розмежування. Свідченнями збереження й надалі збройного протистояння є здійснення російсько-терористичними угрупуваннями передислокації своїх сил і засобів.

24-01_eng

На Луганському, Дебальцевському та Донецькому напрямках терористи неодноразово використовували артилерію, міномети, гранатомети, танки та установки «Град». Зокрема, бойовики 10 разів атакували блокпост № 29 поблизу селища Новотошківське (Попаснянський району) Луганської області та обстріляли його з РСЗВ БМ-21 “Град”, артилерії, мінометів і стрілецької зброї. Протягом останньої доби 1 військовослужбовець загинув та 20 було поранено.

Росія продовжує підтримувати бойовиків новими силами, військовою технікою та боєприпасами. «Російська влада анонсувала, що готується так званий 12-й “гуманітарний конвой” на Донбас наприкінці січня-початку лютого. Нагадаємо, що терористи збільшують кількість провокативних обстрілів та агресивних дій проти українських військовослужбовців одразу після отримання чергового вантажу з РФ», – зазначив полковник Лисенко. Про підтримку терористів Росією також свідчить нещодавня заява ватажка бандитів Захарченка, що наступ продовжуватиметься до кордонів Донецької області. «Це вкотре підтверджує небажання не тільки маріонеточних угрупувань на сході України, але й Росії до мирного врегулювання конфлікту», – додав речник АТО.

Українська артилерія знищила в районі аеропорту Донецька колону російських найманців. Більше десяти терористів було взято у полон. У результаті обшуку у нападників були вилучені військові квитки “ДНР” та ЗС РФ і посвідчення громадянина Російської Федерації. 

В Стаханові члени НЗФ організували інформаційно-силову провокацію з метою подальшої дестабілізації серед мирного населення. «Терористи розташували 82-мм міномет на території військомату та обстрілюють райони міста. Терористи стверджують, що вогонь ведуть українські військові, незважаючи на те, що найближча позиція української армії знаходяться більш ніж за 20 км, що значно перевищує дальність обстрілу з 82-мм міномету. Внаслідок цих обстрілів, терористи вже зруйнували дитячий садочок та низку інших будівель у центрі міста. Зафіксовано близько 70 невибухнувших мін», – повідомив Андрій Лисенко. Учора у Горлівці та Дебальцево Донецької області загинули двоє мирних жителів внаслідок артилерійських обстрілів з боку терористів.

Також внаслідок бойових дій терористів у Донецькій області було знеструмлено 52 населених пункти в Шахтарському, Мар’їнському, Артемівському, Володарському, Тельманівському, Новоазовському та Ясинуватському районах, а також частково міста Донецьк, Горлівка та Авдіївка.