Речник АТО: Українські військові знищили 7 одиниць ворожої техніки та 190 бойовиків

WATCH IN ENGLISH

Київ, 5 лютого 2015 року – Українські військові успішно відбивають атаки російсько-терористичних військ. «За попередніми даними, армійські підрозділи знищили 190 бойовиків та 7 одиниць військової техніки. Українські військові і далі утримують визначені позиції, і дають гідну відсіч противнику на усіх напрямках», – повідомив під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі речник штабу АТО Анатолій Стельмах. Протягом ночі, з 4-го на 5-те лютого, бойовики  21 раз обстріляли позиції українських військових. Бандити з реактивних установок залпового вогню обстіляли Дебальцево, Луганське, Тоненьке, Новогригорівку.

Крім того, бойовики  4 рази обстріляли позиції ЗСУ на Луганському напрямку, 5 разів на Донецькому і один раз на Маріупольському. «Злочинці застосовували артилерію та міномети. У відповідь українські підрозділи нанесли артилерійські удари та змусили бандитів припинити обстріли», – додав речник штабу АТО. Найбільший натиск ворога спостерігається на Дебальцівському напрямку. Лише за ніч терористи двічі штурмували позиції українських військ біля Чернухіно.

У Дебальцево ситуація і далі залишається напруженою. Тривають постійні обстріли українських позицій. «Українські військові жодного метра української землі не здають. Розмови про оточення або про відхід українських військових є безпідставними, і не відповідають дійсності», – зазначив речник АТО під час брифінгу.

За минулу добу бойовики здійснили 93 обстріли сил АТО. «За минулу добу ми втратили 5 українських військовослужбовців, 29 отримали поранення», – повідомив в.о. речника Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов.