Угода про захист інвестицій стимулює нові вкладення в Україну – посол Японії в Україні

WATCH IN ENGLISH

Київ, 5 лютого 2015 року – Україна та Японія підписали угоду про захист інвестицій, що є основним елементом для залучення нових інвестицій від уряду Японії та японських приватних фірм в українські проекти. Про це заявив Надзвичайний та Уповноважений посол Японії в Україні Шигекі Сумі під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі. “Цей документ має дві мети: заохочення японських інвестицій в Україну та захист цих вкладень від незаконної конфіскації”, – сказав пане посол.

Японські інвестиції вже зіграли позитивну роль у розвитку економік Китаю, Кореї та інших членів Асоціації держав Південно-Східної Азії. Пан Шигекі Сумі зазначив, що уряд Японії сприятиме розвитку України за умови проведення всеохоплюючих реформ. Зокрема, посол Японії наголосив на важливості децентралізації влади для розвитку українських регіонів. “Під час моєї подорожі школами та лікарнями на сході країни, я багато разів чув про бюджетну автономію, яку потребують регіони для підтримки та розвитку місцевих соціальних установ. Я зустрічався з Міністром фінансів України Наталією Яресько, і дізнався, що близько 30% податкових надходжень вже залишаються у місцевих бюджетах”, – розказав пан Сумі.

Нагадаємо, що уряд Японії загалом надав Україні $1.8 мільярдів, які було виділено на запровадження необхідних реформ та поповнення золотовалютних резервів країни.