Україна покаже докази російської агресії 21 лютого

Київ, 19 лютого 2015 року – З 21 по 28 лютого у Києві на Михайлівській площі пройде документальна виставка під назвою “Присутність. Докази агресії російських військ на території України”. Проект організований за ініціативи Адміністрації Президента України. Лідери та дипломати західних країн запрошені відвідати захід разом із представниками української влади, міжнародними організаціями та громадськістю. Про це заявили заступник Глави Адміністрації Президента України Андрій Таранов, співзасновниця Українського кризового медіа-центру Наталія Попович та куратор проекту Володимир Кадигроб під час прес-брифінгу.

в тіло укр

Андрій Таранов наголосив, що документальна виставка має зруйнувати заперечення проросійських бойовиків та російського керівництва про непричетність Росії до збройного конфлікту на Донбасі. “Здебільшого експонати мають статус доказів у кримінальних справах. Частина російської техніки була захоплена українськими військовослужбовцями в бою, а тепер поповнить базу доказів, які Україна продемонструє міжнародній спільноті”, – пояснив заступник Глави АП.

Елементи експозиції також наявно свідчать про безпідставність російського міфу, що в Україні триває громадянська війна. “Війну, яку розв’язала Російська Федерація проти України називають гібридною. Проте жертви цього конфлікту цілком реальні. Ми кожного дня втрачаємо найкращих синів України, тому що хтось вірить у міфи, неправду й маніпуляцію інформацією з боку російських пропагандистів”, – сказала пані Попович.

Куратор виставки Володимир Кадигроб зазначив, що відвідувачі зможуть побачити цілісну картину: від інформаційної агресії до наслідків військового вторгення.

Спікери особисто подякували силовим відомствам, Міністерству інфраструктури України, Міністерству закордонних справи та Державній службі з надзвичайних ситуацій за бажання показати українцям та всьому світу правду про російську військову агресію проти України.

Виставка відкриє свої двері для всіх бажаючих з 21 лютого о 13:00.

Часи роботи: 10:00-22:00.