Андрій Лисенко: бойовики імітують відведення військової техніки

WATCH IN ENGLISH

Київ, 01 березня 2015 року – З метою введення в оману представників місії ОБСЄ, бойовики здійснюють переміщення військової техніки від лінії розмежування до тилових районів, а в нічний час – у зворотному напрямку.

«Фіксуються ознаки підготовки ворога до подальших наступальних дій на Маріупольському, Артемівському і Луганському напрямках», – повідомив під час прес-брифінгу в Українському кризовому  медіа-центрі речник АТО полковник Андрій Лисенко.

01-03

Вночі в зоні АТО спостерігалося затишшя, хоча в цілому за минулу добу бойовики обстріляли наших військових 34 рази практично на всіх напрямках.

За минулу добу загиблих серед українських військовослужбовців немає, 8 отримали поранення.

За словами полковника Лисенка, протягом минулого дня українські піротехнічні підрозділи виявили та знищили 38 вибухонебезпечних предметів – в основному бойові гранати і міни. Під час заходів з охорони українського-молдовського державного кордону на придністровському сегменті, військовослужбовці Національної гвардії і прикордонники виявили схованку з 102 мінами. Небезпечну знахідку знищили на місці.

Тривають дострокові випуски офіцерів в українських вищих військових навчальних закладах. Урочистий випуск офіцерів відбувся в Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Привітати молодих офіцерів прибув Міністр оборони України генерал-полковник Степан Полторак. «Нинішнім випускникам є з кого брати приклад. Сотні вихованців Академії беруть активну участь в Антитерористичній операції. За мужність та героїзм близько 126 з них відзначені державними нагородами», – додав речник АТО.

В Одесі також відбувся достроковий випуск офіцерів Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

Вперше урочисту церемонію випуску офіцерів проведено на створенному минулого року факультеті військово-морських сил Одеської національної морської академії. З особливим днем у житті випускників привітав командувач українського флоту віце-адмірал Сергій Гайдук.  «Хочемо нагадати, що сьогоднішні 9 випускників 4 квітня 2014 року разом з викладачами, командирами та іншими курсантами, зберегли вірність українській Присязі та вийшли з тимчасово окупованого Севастополя», – сказав Андрій Лисенко.

Також дострокові випуски відбулись у Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка та Військовій академії (м. Одеса).

 

Шановні колеги, нагадуємо Вам, що з 2 березня 2015 року Український кризовий медіа-центр працюватиме в Українському Домі за адресою м.Київ, вул.Хрещатик, 2. Ласкаво просимо!