Речник штабу АТО: Кількість випадків порушень режиму припинення вогню з боку сепаратистів зросло

Київ, 12 березня 2015 року – З 19 години 11 березня до опівночі 12 березня супротивник 25 разів порушив режим припинення вогню. Про це під час скайп-зв’язку в Українському кризовому медіа-центрі повідомив речник штабу АТО Анатолій Стельмах. Вчора за аналогічний період було зафіксовано 10 таких випадків.

«Найгарячішою ділянкою на лінії розмежування залишається Донецький напрямок. Тут о 19.05 злочинці із використанням 152–міліметрових артилерійських систем завдали ударів по місту Авдіівка.  Крім того, з артилерії з 21.20 до 21.50 бандформування обстрілювали селища Піски і Водяне. Це вкотре свідчить, що заяви ватажків бойовиків про відведення банд формуваннями усього важкого озброєння за Мінськими домовленостями, не відповідає дійсності», – констатував речник штабу АТО.

Мінометних і гранатометних обстрілів зазнали селища Піски, Авдіівка, Опитне, Водяне. На Маріупольському напрямку із використанням стрілецької зброї ворог вів вогонь по українським позиціям в населеному пункті Широкіне. З 16 до 20 години, 11 березня, в районі цього населеного пункту із боку супротивника працював снайпер. «На Артемівському напрямку члени незаконних бандформувань чотири рази обстріляли зі стрілецької зброї і мінометів  селище Ленінське. На Луганському напрямку з 20:50 до 21:50 супротивник із використанням стрілецької зброї вів вогонь по опорному пункту українських військовослужбовців поблизу Суходолу», – додав Анатолій Стельмах.