Юрій Ковальчук: «Ліки Майдану під суворим контролем розподіляються між військовими частинами та лікарнями»

Київ, 17 квітня 2014 року – Юрій Ковальчук, координатор медичного центру у КМДА, а також Андрій Гук, заступник керівника медичної служби Штабу національного спротиву, та Олег Хоменко, заступник керівника правління ГО «Медичний Автомайдан об’єднаний», розповіли про те, що відбувається з медикаментами, які були принесені до КМДА та зібрані після пожежі у будинку Профспілок. Мова йде про ліки на загальну суму 10-15 млн. гривень.

Юрій Ковальчук: «Ми вирішили розподілити їх між лікарнями та військовими частинами, які їх потребують. Щоб ці медикаменти допомагали тим, кому вони потрібні, а не продовжували лежати на складі. Зараз частину ліків вже доставлено до різних лікарень, зокрема, лікарню у Славуті та Кардіоцентр у Кієві, у якому було проведено багато судинних операцій та ін. Наразі найбільший пріоритет мають лікарні та військові частини східної та південної України».
За словами Олега Хоменко, кожна поставка контролюється представниками Штабу національного спротиву та Автомайдану – від формування до передачі начмедам частин або лікарям відповідних установ.

Наразі на складах лишається двотижневий запас ліків, які також будуть у найближчий час розподіленні. На Майдані залишиться необхідна кількість найбільш потрібних препаратів – протизапальних, обезболюючих, тощо. Окрім цього, запас переїде до складів комунального підприємства “Фармация”, що знаходиться у Києві за адресою вул. Пшенична, 16. “Ліки повинні зберігатися у належних умовах, яких, нажаль, неможливо дотриматися у непристосованих для цього приміщеннях”, – розповідає Юрій Ковальчук. Обладнання, яке було придбано або принесено на Майдан, поки що нікому не буде передаватися. “Бо невідомо, що може бути далі”, – додає пан Ковальчук.

Що стосується роботи місць допомоги, то їх кількість буде скорочуватися. Андрій Гук зазначив: «Залишиться мінімум для забезпечення життєдіяльності тих, хто живе на Майдані. Раніше було 20 пунктів, зараз їх 7. Якщо відвідуваність менше 50-60 чоловік на день, центр закривається, а потік перенаправляється до іншого місця».

Незважаючи на скорочення обсягів роботи не вистачає волонтерів з медичною освітою. “Ми звертаємось до провізорів, нам потрібна ваша допомога у роботі з ліками”, – зазначив Юрій Ковальчук.

Фото: dyvys.in

Watch video [icon icon=’Icomoon/icomoon-youtube-2′]