Речник штабу АТО: За минулу ніч бандформування 26 разів порушили режим тиші, застосовуючи важке озброєння

WATCH IN ENGLISH

Київ, 14 квітня 2015 року – 13 квітня з 18 години вечора до опівночі проросійські бойовики так званих “ДНР” та “ЛНР” вели обстріли позицій українських військ. На лінії розмежування бандформування 26 разів порушили режим тиші, у тому числі 8 разів застосовуючи 120 міліметрові міномети. Про це під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі заявив речник штабу АТО підполковник Сергій Даниленко.

“Найбільш напруженою була ситуація на Донеччині, де ворог вів інтенсивний вогонь у бік наших позицій із мінометів, танків, зенітної установки, автоматичних гранатометів та стрілецької зброї в районі населених пунктів Піски, Авдіївка, Опитне, а також шахти Путилівської. З 19.20 до 21.10 супротивник обстріляв із артилерії калібру 122 міліметри наші позиції поблизу Авдіївки і Пісків. Крім того, у районі Авдіївки з 22 до 23 години під час обстрілів застосувалися запалювальні боєприпаси”, – конкретизував підполковник Даниленко.

Речник штабу АТО також заявив, що у районі Маріуполя вечір понеділка пройшов без обстрілів. У той час як на Луганщині противник двічі обстріляв опорний пункт українських військових зі стрілецької зброї неподалік Старого Айдара, а в районі урочища Суходол застосував по українських позиціях міномети калібру 120 міліметрів.
Протягом минулої доби ворог достатньо активно вів повітряну розвідку. На Луганщині та поблизу Маріуполя українські військові зафіксували 8 прольотів безпілотників противника. «Засоби протиповітряної оборони Збройних сил України збили один із них над селищем Тепле поблизу Станиці Луганської”, – додав Сергій Даниленко.