Створено інтерактивну карту боїв у зоні АТО

WATCH IN ENGLISH

Київ, 15 квітня 2015 року – Побачити детальну хронологію обстрілів та географію найгарячіших точок на сході країни можна на сайті Українського кризового медіа центру – https://uacrisis.org/ato/. За словами розробника карти та інформаційного аналітика Назарія Поліщука інтерактивна інфографіка проекту допоможе кожному охочому ознайомитись з детальною динамікою обстрілів українських військ з боку бойовиків. «На карті можна побачити не лише середню статистику та кількість пострілів за день, а також ознайомитися з даними про вид зброї, яку найчастіше застосовував противник протягом дня», – розповів під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа центрі Назарій Поліщук.

Даний проект розроблявся Українським кризовим медіа центром спільно з інформаційним порталом Ukraine Under Attack. Інфографічна карта оновлюється щоденно, використовуючи останню моніторингову інформацію Міністерства оборони України. «Наразі ми бачимо, що найгарячіше на лініях розмежування на півночі Донецька, у селі Широкіно та неподалеку блокпостів Маріуполя. Кількість пострілів, згідно з інфографікою, зросли у період 12-13 квітня. А от серед зброї найпопулярнішими за останній час були міномети та гранатомети», – пояснив Назарій Поліщук.

Окрім загальних даних, інтерактивна карта передбачає детальний звіт про час та місце військових дій, відсоткову статистику використання видів зброї противниками та моменти порушення мінських домовленостей. «Наразі інфографіка демонструє дані у період з 29 березня до 13 квітня 2015 року. Дані про останні події з’являться незабаром, а от у майбутньому планується розширювати інфографічну карту та щогодини оновлювати інформацію», – зазначив Назарій Поліщук.