Андрій Лисенко: Американські військовослужбовці тренуватимуть Національну гвардію протягом наступних 6 місяців

WATCH IN ENGLISH

Київ, 21 квітня 2014 року – Відучора на Яворівському військовому полігоні, що на Львівщині, розпочалися військові тренування Fearless Guardian (пер. – “Безстрашний вартовий”) за участі підрозділів Національної гвардії України та військовослужбовців 173-ї повітряно-деантної бригади Збройних сил США. Про це повідомив речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі. “Після закінчення тренувань Збройні сили України отримають 705 комплектів військового обмундирування, бронежилетів, касок та інших захисних елементів, 85 приладів нічного бачення, і понад 200 радіосистем”, – додав речник АТО.

21-04

Протягом вчорашньої доби бойовики 10 разів обстріляли позиції сил АТО зі 120-мм мінометів та 4 рази з танків, а також застосувавали БМП. Снайпери бойовиків чотори рази обстрілювали українських військовослужбовців у Авдіївці, Пісках та Щасті.

За словами речника АТО,  найгарячіші точки протистояння – селище Широкине, район Донецького аеропорту, передмістя Горлівки, а саме Майорськ та Ленінське, і місто Щастя Луганської області. Крім того, у селі Сизе Станично-Луганського району пройшло бойове зіткнення із застосуванням стрілецької зброї. “Українській стороні вдалося змусити противника відступити”, – сказав Андрій Лисенко.

За минулу добу внаслідок бойових дій один український військовослужбовець загинув, ще одного було поранено.

Полковник Лисенко зазначив, що через нестабільну ситуацію на сході країни ОБСЄ збільшить чисельність своїх спостерігачів на Донбасі. За словами Генерального секретаря організації Ламберто Заньєра, до початку літа їхня кількість має досягти 600 осіб.

За даними розвідки, Росія пропонує амністію для громадян, що відбувають покарання у російських колоніях. Утім, лише за однією умовою  – виїзд на Донбас і вступ до лав бандформувань “ДНР” і “ЛНР”.

У той час, Служба безпеки України затримала у Дніпропетровську озброєного бойовика бандформування «Восток», який готував низку терактів у місті. Затриманий був розвідником і сапером у лавах “ДНР”. Під час затримання, у нього вилучили 3 бойові гранати та пістолет.

Також Новомосковську Дніпропетровської області оперативники виявили схованку зі зброєю, де були 3 гранатомети РПГ, 10 гранат РГД-5 та тротилова шашка.

До України прибув гуманітарний вантаж з США. “На борту машини понад 4 тони медичних препаратів та засобів гігієни для поранених військовослужбовців, які перебувають у Головному військовому клінічному госпіталю Міністерства оборони України у Києві», – повідомив Андрій Лисенко.