Олександр Мотузяник: Бойовики застосували реактивні установки “Град”

WATCH IN ENGLISH

Київ, 28 квітня 2015 року – Проросійські бандформування вперше за квітень застосували проти українських військових реактивні установки “Град”. Також бойовики випустили пакет “Градів” по селу Новоласпа Волноваського району Донецької області. “Розширилася географія порушення режиму припинення вогню з боку бойовиків. Ворог 18 разів обстріляв наші позиції зі 120-мм мінометів, шість разів – зі 122-мм гармат. Зафіксовано використання танків та зенітних установок противника”, – повідомив речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

На Донецькому напрямку епіцентром протистояння залишаються українські позиції поблизу Авдіївки. Ситуація була неспокійною у районі аеропорту та у селах навколо Світлодарська. Противник проявив активність біля Широкиного і Чермалика на Маріупольському напрямку та біля Золотого, Сокільників і Щастя на Луганському напрямку.

Державна прикордонна служба зафіксувала 26 польотів ворожих БПЛА на сході України.

За минулу добу внаслідок бойових дій один український військовослужбовець загинув, 14 отримали поранення.

Поблизу Ямпіля Краснолиманського району Донецької області міліціонери Донеччини та Сумщини знайшли схованку боєприпасів з двома ракетами та п’ятьма реактивними протитанковими гранатами.

Полковник Мотузяник також повідомив, що вже понад 4000 військовослужбовців, поранених у зоні АТО, пройшли лікування та медичну реабілітацію у лікарнях Міністерства оборони України. Наразі у санаторіях міністерства перебувають понад 460 бійців, та у госпіталях ще близько 2 000 військовослужбовців.

Наостанок речник Адміністрації Президента України з питань АТО зазначив, що бойовики планують призупинити діяльність понад половини шахт, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях.