«Банкомзв’язок» заявляє про обшуки та тиск зі сторони правоохоронців – акціонери, менеджмент

13 липня у 13 різних приміщеннях ІТ-компанії «Банкомзв’язок» пройшли обшуки. Слідчі Генеральної прокуратури України та Служби безпеки України вилучили комп’ютерну техніку та документи, що заблокувало роботу компанії. Акціонери та співробітники компанії розцінюють такі дії як порушення законодавства та говорять про тиск. Про це вони заявили під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі. «Коли замість того, аби перевіряти діяльність компанії, першочергово перевіряються усі акціонери, приходять до них додому, ми робимо висновок, що це не претензії до діяльності компанії, а умисний тиск на акціонерів, власників та менеджмент компанії та її контрагентів», – зазначив Анатолій Юркевич, акціонер АТ «Банкомзв’язок».

«Банкомзв’язок» відповідає, зокрема, за функціонування платіжних терміналів, систем безпеки та систем контролю кордонів України. «Кожного разу, коли якась особа вилітає чи прилітає з-за кордону в Україну, дає паспорт для перетину кордону, вона ідентифікується саме за програмою цієї компанії», – зазначила адвокат Тетяна Козаченко. «Банкомзв’язок» впроваджує заходи по забезпеченню роботи і запевняє клієнтів, що всі зобов’язання компанії будуть виконуватися в заплановані строки та належним чином», – запевнив директор компанії Сергій Колосов.

Дії ГПУ та СБУ компанія розцінює як насильницьку акцію та грубе порушення законодавства. Заявляє, що правоохоронці не змогли назвати, які документи та інформація їм потрібні. «Банкомзв’язок» був відсутній в ухвалі Печерського районного суду міста Києва, санкції та обшук цього підприємства не було. Була санкція на обшук тих підприємств, які орендують приміщення у будівлі, яка належить «Банкомзв’язку». […] Фактично, маючи дозвіл на обшук, можна прийти до однієї людини і до купи обшукати і його сусідів», – пояснив Олександр Биков – керівник юридичного відділу АТ «Банкомзв’язок».