У Києві відбудеться вечір пам’яті співака Василя Сліпака

20 грудня у Києві відбудеться вечір пам’яті всесвітньо відомого оперного співка та народного Героя України Василя Сліпака, який загинув внаслідок бойових дій на Сході України. 20 грудня йому мало б виповнитись 42 роки. У програмі концерту – музичні виступи, читання поезії та спогади людей, які знали його. «Головна ідея нашої програми – через розповіді, через фрази Василя Сліпака показати, якою він був особистістю. Він був унікальним співаком, 19 років прожив у Парижі, співав у Grand Opéra [Паризька опера], мав унікальний голос – контртенор, яких всього два на весь світ», – розповіла Юлія Холодна, представник громадської спілки «Воля Громади», під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

Концерт відбудеться 20 грудня у музеї Миколи Лисенка (Київ, вул.Саксаганського, 95 ), початок – о 17.00. Серед учасників музичної частини програми – камерний хор дівчаток КССМШ ім. М.В.Лисенка та  піаністка Людмила Чичук. З читанням поезії виступлять поетеса Катерина Волошина та заслужений артист України Олександр Ігнатуша. Своїми спогадами про Василя Сліпака поділяться журналістка та боєць Збройних сил України Валерія Бурлакова, а також Михайло Лупейко («Ангел»), бойовий побратим Василя Сліпака, учасник бою, у якому він загинув.

Василь Сліпак, львів’янин за походженням, більшу частину своєї професійної діяльності провів за кордоном. У 2014 році співак був учасником Євромайдану, активно виступав на підтримку України у Франції, пізніше добровільно пішов на фронт. Василь загинув у бою 29 червня 2016 року.