Держава повинна створювати легкі технічні інструменти, щоб побороти торгівлю документами в інтернеті – експерти

Кількість інтернет-ресурсів, які здійснюють торгівлю водійськими правами, медичними довідками, лікарняними листками, щороку збільшується. «Це латентне шахрайство. Побороти його можна лише способом відкритих реєстрів цих довідок і прав. Якщо людина буде бачити, що вона купує послугу і її документ під певним ідентифікаційним номером не з’являється в реєстрі – на це потрібно звертати увагу. І цей реєстр дасть змогу припинити таку злочинну діяльність шахраїв», – розповів Сергій Демедюк, начальник Департаменту кіберполіції Національної поліції України, під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

Найчастіше громадяни вдаються до таких послуг з огляду на складний бюрократичний процес.  «Бажання піти на корупційну змову і підтримати корупційну пропозицію найбільше, коли відсутня інформація, вона надається в незрозумілий спосіб і звісно, коли це не проста адмінпослуга, яка надається в 2 кроки або в 2 кліки через інтернет, а коли це важкі бюрократичні «джунглі», – пояснив  Владислав Криклій, начальник Головного сервісного центру Міністерства внутрішніх справ України.

Запобігти таким злочинам допоможе розробка простих технічних інструментів для отримання потрібних документів. «Держава повинна вживати дій із розвитку технічних засобів для запобігання таким злочинам. В розвинених країнах при наданні онлайн-послуг сильно розвинений механізм ідентифікації. В Україні цей інструмент ще не дуже працює, тому отримати через інтернет водійські права чи довідку – це злочин, це не електронна послуга. Тому держава повинна створювати легкі інструменти технічного характеру», – зазначила Валерія Дяченко, голова постійної комісії з юридичних питань Асоціації «Телекомунікаційна палата України», старший юрист Адвокатського об’єднання «Юскутум».

У сфері охорони здоров’я зараз триває робота над розробкою електронного реєстру довідок, який допоможе подолати неправомірну видачу медичних документів. «На сьогодні дуже важко відслідкувати хто, скільки і коли видавав довідки і що саме вони засвідчували. Нам потрібна нова модель. Порушення мають бути легко видимі і контрольовані – для цього потрібен єдиний державний реєстр медичної документації. Замість документу, який видає невідомо хто невідомо кому, з’являється запис у реєстрі, який внесений відповідальною особою, підтверджений електронним цифровим підписом, засвідчує певний факт і зберігається в реєстрі протягом 75 років. З появою такого реєстру докорінно зміняться правила гри. Нам буде легше запровадити невідворотність відповідальності за службове підроблення. Ми запровадимо режим нульової толерантності до дискредитованих документів. Це дозволить викорінити системну корупцію у цій сфері», – розповіла Світлана Мусіяка, завідувач Сектору оцінки та усунення корупційних ризиків Міністерства охорони здоров’я України.

Для того, щоб оператори, які надають телекомунікаційні послуги могли обмежити доступ до ресурсів, які пропонують шахрайські послуги, потрібно внести зміни до законодавства. «Мобільні оператори не можуть заблокувати доступ до інтернет-ресурсу або надання послуг по окремому взятому номеру без рішення суду. Тому потрібно змінювати діюче законодавство. З точки зору права ми дуже обмежені у тому, що ми можемо робити», – розповів  Максим Савченко, менеджер з регуляторної та цифрової політики ПрАТ «Київстар».

Одним із можливих варіантів мінімізації  доступу до інформації про шахрайські послуги є підписання меморандуму взаємодії із представниками пошукових мереж в Україні щодо обмеження висвітлення інтернет-ресурсів, які пропонують шахрайські послуги.  «На скільки я знаю, такий інструмент уже запроваджено у інших країнах – наприклад, у Канаді та Австраліїї», – додав Максим Савченко.