Більше 130 медиків отримають народні відзнаки під час «Свята «Янголів у білих халатах»

З нагоди Дня медика 16 червня проведуть «Свято «Янголів у білих халатах». «Свято об’єднає військових та цивільних медиків з усієї України, щоб без політики відстоювати власні права на гідну, чесну та професійну роботу у себе в країні, і права наших пацієнтів. Цією акцією ми хочемо привернути увагу держави, уряду, Кабінету міністрів, президента до тих проблем, які є невирішені у медичній спільноті», – розповіла Ольга Богомолець, народний депутат України, голова Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я, під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

Під час свята більше 130 медичних працівників отримають народні відзнаки. «Одна нагорода називається «За врятовані життя» – вона була створена спеціально для медиків АТО. Друга відзнака – «Знання, душу, серце – людям» – це нагорода для всіх лікарів», – розповів Олександр Сопов, директор Виробничо-творчого об’єднання «ОРДЕН». «Ті, кому медики врятували життя, самі будуть вручати їм нагороди. Власне за їхнім поданням і обиралися медики, які будуть нагороджені», – додала Ольга Богомолець.

Свято розпочнеться о 14:00 у Маріїнському парку на літній естраді «Мушля». «Сьогодні медики виходячи на це свято хочуть заявити про своє право бути впливовою силою не тільки у своєму маленькому колі, не тільки у спілкування з пацієнтами, але і у тих серйозних процесах, які відбуваються у нашій країні. Ми сподіваємось, що у нас буде можливість поспілкуватись, поділитись своїми проблемами і спільно вирішити як їх діяти», – зазначив Даніель Карабаєв, голова Київської лікарської ради.

«Ми сподіваємось, що громадськість 16 червня прийде у Маріїнський парк і ми усі об’єднаємося, щоб сказати слова подяки усім медичним працівникам», – додав Костянтин Вінніченко, помічник Уповноваженого Президента України з питань реабілітації учасників антитерористичної операції, які одержали поранення, контузію, каліцтво або інші захворювання під час участі в АТО.