Ростислав Павленко: Уряд та парламент України є повноважними

Сьогодні фракція «Удар», фракція «Свобода», частина депутатів фракції «Батьківщина» та 15 позафракційних депутатів вийшли з парламентської коаліції , чим створили юридичні підстави для розпуску Президентом України Верховної Ради та призначення позачергових парламентських виборів, – у випадку, якщо нова коаліція не буде створена протягом 30 днів. Розпуск парламенту був однією з основних вимог Майдану.

Водночас, як зазначив Ростислав Павленко, народний депутат, фракція «Удар», під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі: «Розпуск коаліції не впливає на роботу парламенту. Верховної Рада є повноважною, депутати продовжують голосувати за ті рішення, які є важливими для країни».

Коментуючи заяву Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка щодо його відставки, пан Павленко заявив: «Це політична заява. При цьому, згідно ст. 15 Закону України «Про Кабінет Міністрів України» Верховна Рада України має 10 днів, щоб прийняти або відхилити відставку голови уряду. Хочу підкреслити, що на даний момент уряд зберігає за собою всі повноваження».

Нагадаємо, що сьогодні зранку була розпущена відповідно до діючого законодавства фракція комуністів у Верховній Раді.