11 мільйонів справ розглянули адміністративні суди за 13 років – голова Касаційного адміністративного суду

WATCH IN ENGLISH

За 13 років існування Кодексу адміністративного судочинства України адміністративні суди розглянули загалом близько 11 мільйонів справ. Вищим адміністративний суд та Касаційний адміністративний суд розглянули за цей час понад 700 тисяч справ. «67-70% позовних заяв громадян були задоволені. Вони знайшли свій захист. Звичайно, це приємно. І дуже неприємно, що у цих судових рішеннях було визнано протиправність рішень, дій, бездіяльності наших органів влади і органів місцевого самоврядування. Якщо б вони діяли у відповідності до Конституції України, до законів – таких справ не було би в адміністративних судах», – наголосив Михайло Смокович, голова Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду, під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

Адміністративні суди – фундамент довіри громадян до держави, наголосила Вероніка Круміня, голова адміністративного департаменту Верховного Суду Латвії, експерт проекту Twinning. У Латвії адміністративні суди почали працювати з 2004 року. «Зі створенням Адміністративного суду, у Латвії почалися дискусії про якість рішень, про те, як проводяться судові засідання. Дуже важливо, щоб люди, які приходять у суд, бачили, що суд зацікавлений, що суд хоче вирішити справу справедливо. Якщо люди будуть вірити суду – будуть вірити і державі», – переконана Вероніка Круміня.

«Ідея демократичної держави в тому, що вона створена для громадян, а не громадяни для неї. Обов’язок держави перед громадянами – створення умов, коли громадянин може звернутися до адміністративного суду за захистом щодо неправомірних дій або бездіяльності держави по відношенню до нього. І саме адміністративні суди є тими судами, які на практиці реалізують обов’язок держави перед громадянами – дати можливість захисту від неї», – зазначив Ларс Брокер, президент Конституційної судової палати землі Рейнланд-Пфальц та президент Вищого адміністративного суду землі Рейнланд-Пфальц (Німеччина).

У Латвії зміни до адміністративного законодавства вносяться в середньому раз на 4-5 років. У Німеччині останні значні зміни до кодексу адміністративного судочинства були у 1994 році.

«Якщо влада не боїться свого народу – вона створює адміністративні суди, які допомагають народу контролювати владу. Це основне правило і причина створення адміністративних судів в Україні», – підсумував Михайло Смокович.