Ситуація в Азовському морі – серед пріоритетних питань у порядку денному ЄС  – Йоганнес Ган

Безпекова ситуація в Азовському морі – серед пріоритетних питань у порядку денному Європейського Союзу. Про це заявив Йоганнес Ган, Європейський Комісар з європейської політики сусідства та перемовин на прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі. Він також висловив стурбованість погіршенням безпекової ситуації на сході України.

«Позиція ЄС залишається непохитною. Ми підтримуємо незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Ситуація в Азовському морі є важливим питанням у нашому порядку денному, зокрема, це питання буде обговорюватися міністрами закордонних справ країн-членів під час наступного засідання Ради міністрів закордонних справ», – зазначив Йоганнес Ган.

У коментарі ЗМІ Йоганнес Ган ще раз наголосив, що Європейський Союз не визнаватиме «вибори», які проросійські бойовики планують проводити в окремих районах Луганської і Донецької області 11 листопада. «Ми виступаємо за дотримання Мінського процесу […]. Це [оголошені вибори] не сприятиме розв’язанню проблеми. Зі свого боку, ми, звісно, не визнаватимемо результати цих «виборів», –  прокоментував Йоганнес Ган.