General Staff of the Armed Forces of Ukraine: Soldiers to be paid 12.7 million hryvnias for combat operations in March.

Київ, 18 березня – Українські військовослужбовці протягом березня отримають грошові винагороди на суму 12,7 млн гривень за участь в бойових діях згідно з рішенням Кабінету міністрів та Міністерства оборони України. Про це заявив речник Генерального штабу Збройних сил України Владислав Селезньов під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі, доповідаючи про нові правила платежів за участь у бойових діях та знищену техніку ворога. “До розгляду військового керівництва надійшли документи на виплату нагород за 29 знищенних та 1 захоплений танк, а також за понад 100 успішно виконаних бойових завдань”, – сказав Селезньов.

За словами речника Генштабу, держава вже розпочала виплачувати нагороди військовим. “Військовослужбовці 128-ї бригади отримали 85 200 гривень за знищені БМП та МТ-ЛБ противника”, – сказав Селезньов. Загалом видано 7 наказів на виплату матеріальних заохочень на суму 1,5 млн гривень. Зокрема, за успішне виконання бойових завдань планується нагородити військових 30-ї окремої мезанізованої бригади та 128-ї гірно-піхотної бригади. Також 45 воїнів з 55-ї артилерійської бригади отримають кошти за участь у бойових діях.

Владислав Селезньов поінформував про зміни в системі нарахування платежів. Так, військовий, що провів місяць в зоні АТО, отримає 100% від щомісячного грошового забезпечення не менше ніж 3000 грн. У разі, якщо час проведенний в зоні бойових дій менший за місяць, то розмір винагороди буде пропорційним до кількості днів в зоні АТО. “Таким чином ми зможемо запобігти зловживанням законодавства, коли військовий міг провести лише 3 дні в зоні проведення антитерористичної операції, а потім вимагати мінімальну місячну нагороду”, – завершив речник Генштабу ЗСУ.