22 – 23 травня пройде друга міжнародна військово-промислова виставка «Волонтерський воєнпром – 2»

WATCH IN ENGLISH

Київ, 5 травня 2015 року – 22 – 23 травня пройде друга міжнародна військово-промислова виставка «Волонтерський воєнпром – 2». Про це під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі повідомив Вадим Кодачигов, голова комітету речового забезпечення Ради волонтерів при Міністерстві оборони України. Зважаючи на успіх першої виставки, що пройшла минулого січня, українські виробники мають достатньо розробок для волонтерських груп та Міноборони. «Нині ми достатньо серйозно просунулись у цьому питанні, і нашим виробникам є що продемонструвати – зразки обмундирування, взуття, нові розробки щодо тканини та засобів захисту», – зазначив Кодачигов.

Виставка пройде за підтримки Міністерства оборони та державного концерну «Укроборонпром», які висловили сподівання, що представлені розробки будуть ефективно впроваджуватися. Вадим Кодачигов розповів, на цій виставці буде відкрито велику залу, де будуть представлені винаходи зроблені протягом минулого року. «Представники «Укроборонпрому» проведуть переговори з винахідниками, які мають що запропонувати для концерну. Вони розуміють, наша техніка та зброя ще далеко не досконалі, та роблять певні зусилля у розробці нових зразків», – додав Вадим Кодачигов.

Голова комітету речового забезпечення Ради волонтерів зазначив, що виробники мають не лише показати свої досягнення Міністерству оборони, але й дати поштовх розвитку легкої промисловості, зокрема, швейному та взуттєвому бізнесу. За словами Кодачигова, окремі зразки обмундирування представлені на попередній виставці, такі як взуття та бронежилети, наразі проходять тестування.