Цього року близько 100 українських дітей поїде до Іспанії в рамках програми благодійної асоціації «Підтримка дитинства» – президент асоціації Едуардо Пуенте Гуетас

Київ, 1 квітня 2016 року – Цього року близько 100 українських дітей поїде до Іспанії у рамках програми благодійної асоціації «Підтримка дитинства». Про це під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі повідомив президент асоціації Едуардо Пуенте Гуетас. За його словами, благодійний фонд працює з Україною вже 20 років, із часу свого створення, адже саме з цією метою і створювався – допомагати дітям, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Оскільки у 1996 році, у десяту річницю трагедії український уряд звернувся до світової спільноти з проханням допомогти українським дітям оздоровитися. Відтоді щороку двічі на рік, влітку та на різдвяні канікули, діти віком від 6 років приїжджають відпочивати до іспанських родин. «І це відбувається доти, доки їм не виповниться 18 років», – підкреслив Едуардо Пуенте Гуетас.

Того року до Іспанії приїхало дуже мало дітей: усього 4 дитини до автономної області Арагон, де безпосередньо розташована асоціація. Едуардо Пуенте Гуетас зауважив, що асоціація жодним чином не пов’язана з політикою чи релігією, її мета – допомога дітям з України. «Нами рухає лише любов до дітей, – каже президент благодійної асоціації «Підтримка дитинства». – Родини з Арагону оплачують подорож, їхнє перебування і всі інші витрати зі своєї кишені». За весь час відбулося 4 тисячі прийомів дітей іспанськими родинами.

Асоціація «Підтримка дитинства» підписала у свій час договір з Київською обласною державною адміністрацією, яка сприяє у діяльності цієї програми, розповів Едуардо Пуенте Гуетас. Зокрема, представники асоціації, в тому числі психологи, відвідують дитячі заклади і обирають дітей, які найбільше потребують допомоги. Насамперед, йдеться про дітей з Київської області – із сиротинців, дитячих будинків сімейного типу, а також дітей зі «складних» родин. Протягом останнього року, за словами очільника асоціації, до програми потрапляють також діти із Луганщини та Донеччини. Асоціація обирає родини, які хотіли би співпрацювати і в залежності від кількості таких родин, обираються діти, які поїдуть до Іспанії. «Цього року програма діятиме з 13 червня по 28 серпня та розрахована приблизно на 100 українських дітей», – повідомив Едуардо Пуенте Гуетас.