До всеукраїнської акції «Зігрій бійця» долучилися компанії з виготовлення одягу, взуття та продуктів харчування

До всеукраїнської акції «Зігрій бійця» долучилися компанії з виготовлення одягу, взуття та продуктів харчування. Про це під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі розповіла Олена Прокопенко, співголова правління БО «Балто-Чорноморський Благодійний Фонд». «Крім представників підприємств, кожен небайдужий громадянин може долучитися до акції», – зазначила вона. Олена Прокопенко наголосила, що у зону АТО запланували відправити 4 гуманітарні конвої з подарунками українським захисникам. «Під час акції забезпечувати безпеку буде «Фонд ветеранів антитерору «Альфа» України», – додала вона.

«Ми відгукнулися практично усіма робочими групами, які працюють в Асоціації», – розповів Євген Рокитський, співголова правління асоціації « Українська оборонна та безпекова промисловість». Директор компанії «Українське дитяче харчування» Костянтин Хруцький зазначив, що ще 2014 року вони розробили функціональне харчування для бійців. За 3 роки почали виробляти спеціальне післяопераційне харчування. Віктор Мухін, генеральний директор компанії «Кай і Герда», розповів, що вони запустили лінію з виготовленню термобілизни для бійців АТО.

«Ми звернулися до перевіреного виробника взуття, і з серпня 2014 року почали доставляти берці на фронт», – розповів Олександр Бажагора, керівник проекту «Берці UA». Основною вимогою до взяття була міцність у польових умовах.

Сергій Файфура, автор та виконавець, боєць «Музичного батальйону», наголосив, що «МузБат зігріває словом і піснею». Учасники ініціативи дали близько 150 концертів по всій лінії фронту.