Збройні сили інших держав зможуть брати участь у багатонаціональних навчаннях на території України у 2017 році – Міноборони

WATCH IN ENGLISH

Верховна Рада України прийняла Закон «Про схвалення рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2017 році для участі в багатонаціональних навчаннях». Про це під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі повідомив речник Міністерства оборони України полковник Дмитро Гуцуляк. Закон врегульовує питання допуску підрозділів Збройних сил іноземних країн на територію України для участі в багатонаціональних військових навчаннях, визначення їхньої загальної чисельності, типів і кількості озброєнь, військової техніки, строків перебування, місць дислокації на період проведення навчань тощо.

Згідно із Законом, цього року на території України відбудеться три багатонаціональних навчання, серед яких – щорічні українсько-американські навчання серій «Сі Бриз» та «Репід Трайдент». «Крім того, підрозділи Збройних сил України візьмуть участь у 20 командно-штабних навчаннях за кордоном із залученням окремих представників Збройних сил України та 16 багатонаціональних навчаннях за межами України із залученням підрозділів», – зазначив полковник Гуцуляк.

За словами речника Міноборони, до участі у навчаннях на території України планують залучити близько 12,5 тисяч військовослужбовців ЗСУ. З боку партнерів очікується залучення близько 7,5 тисяч учасників. До участі у багатонаціональних навчаннях поза межами України залучать близько півтори тисячі військовослужбовців ЗСУ з озброєнням та військовою технікою.