Другий міжнародний освітній форум-практикум об’єднає 16 спікерів із різних країн і 250 слухачів – організатори

WATCH IN ENGLISH

18 березня  у Києві відбудеться Другий міжнародний освітній форум-практикум. На ньому виступатимуть із доповідями 16 спікерів із різних країн світу, слухачами будуть 250 освітян і батьків із 35 міст України, розповіли організатори під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі. Форум організували низка громадських організацій, що займаються освітніми проектами, зокрема, «Вулик ідей», «Soroptimist International» та «Відкрита хата».

Основна ідея форуму – запросити освітян із-за кордону розповісти про інноваційні методики освіти своїм українським колегам, розповіла Олена Дворицька, віце-президент Міжнародної ГО «Soroptimist International» у Києві. «Ми розуміємо, що якщо є найважливіший фронт у цій державі – то це освітній. Це робота на перспективу. І ми хочемо запропонувати практики, які можна буде втілювати вже зараз, не очікуючи якихось розпоряджень або вказівок згори», – розповіла Олена Дубас-Чорнюк, співзасновник та керівник ГО «Вулик ідей».

«Ми об’єднуємося, тому що глибоко віримо, що тільки якщо ми об’єднаємо зусилля, ми зможемо досягти справді якісних змін і зможемо досягти того, що нова українська школа почала працювати вже з наступного року. Тому що реформа освіти реально починається з 2018-го, і зараз важливо до неї якісно підготуватися», – зазначила Катерина Ясько, голова правління ГО «Відкрита хата».

Серед спікерів, які виступатимуть на форумі – Пранжала Дутта Дас, директор міжнародної школи Apple в Дубаї. У цій інноваційній школі навчаються 2300 дітей із 80 країн світу. «Коли покоління, яке ми навчаємо, виросте, приблизно 75% професій, які є зараз, вже не буде. Тож важливо розвивати у дітях уміння, які їм допоможуть освоїти професії майбутнього. Важливо дати їм не лише навики пробиватися на ринку праці, але й подбати про їхній гармонійний особистісний розвиток, який зробить їх щасливими – тільки так вони зможуть бути успішними», – розповіла вона.

Катерина Ясько у своїй доповіді розповідатиме про методику психологів-позитивістів Мартіна Селігмана і Кріса Піттерса. «Протягом 30 років вони вивчали, що саме робить людей щасливими і успішними. Вони виокремили 24 риси характеру. Якщо їх сформувати у дитинстві – майже гарантовано дитина буде щасливою і успішною», – розповіла вона. –  Завтра ми будемо розповідати, як це інтегрується у школи у Німеччині, США і  Австралії».