У Балаклії тривають роботи з ліквідації наслідків пожежі – Міноборони

WATCH IN ENGLISH

На території 65-го ракетно-артилерійського арсеналу у Балаклії тривають роботи щодо ліквідації наслідків пожежі. «Понад 130 військовослужбовців інженерних військ ЗСУ проводять розмінування і розбір завалів на технічній території та по периметру охорони військової частини з використанням інженерних машин розгородження ІМР-1», – розповів під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі речник Міністерства оборони України полковник Максим Праута.

На цей час військові сапери знайшли та знешкодили близько 6 тисяч вибухонебезпечних предметів, із яких 830 знищені на спеціальному полігоні. Тривають роботи з відновлення військового містечка, розташованого поруч з арсеналом.

За словами речника МОУ з питань АТО, за минулий місяць у районі проведення антитерористичної операції групи розмінування оперативно-тактичного угрупування «Маріуполь» знешкодили 1 485 мінно-вибухових пристроїв та очистили понад 14,5 гектарів території. Усього з початку року військові сапери знешкодили 2 тисячі 369 вибухонебезпечних предметів та очистили понад 22 гектара території.

Утилізація боєприпасів та мінно-вибухових предметів на полігонах відбувається майже щодня. «Знахідки, транспортування яких є небезпечним, знищуються на місці з дотриманням необхідних заходів безпеки», – зазначив полковник Максим Праута.