На Рівненщині затримали 2 журналістів за незаконну зйомку військового об’єкту – СБУ

WATCH IN ENGLISH

Вчора, 24 квітня, поблизу військової частини на Рівненщині зафіксували роботу безпілотника та затримали двох журналістів телеканалу ZIK. За фактом порушено кримінальне провадження, мова йде про підготовку до вчинення диверсії. Журналістів допитали у якості свідків. Про це під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі заявив Олександр Ткачук, керівник Апарату голови Служби безпеки України. «Слідчими СБУ було зареєстровано кримінальне провадження за ознаками вчинення злочину, передбаченого статтею 113 Кримінального кодексу – «Диверсія» та частини 1 статті 114 – «Готування до вчинення злочину». Даний інцидент досліджується у рамках кримінального провадження, що стосується можливої підготовки до диверсії», – пояснив він.

За інформацією військових, вони не отримували жодних заявок на проведення зйомок. Затримані журналісти, за словами пана Ткачука, займаються військовою тематикою. Самі вони запевняють, що приїхали знімати прилеглі ліси та «тунель кохання». «Це люди, які розуміються на військовій тематиці та знімають сюжети про Збройні сили та АТО. Втім вони запевняють, що приїхали знімати місцеві туристичні об’єкти та лісовий масив, саме у ста метрах від режимного військового об’єкту», – наголосив Олександр Ткачук.

Керівник Апарату голови СБУ нагадав, що диверсію на Балаклії вчинили також за допомогою безпілотника. Вчора на деяких об’єктах ЗСУ також зафіксували «інциденти».