Ми хочемо показати наш погляд на те, що відбувається на Сході – Дмитро Муравський

WATCH IN ENGLISH

Завтра, 23 серпня, о 17-й годині в Українському домі відбудеться презентація проекту «Через війну» – спільної ініціативи Інформаційно-координаційного центру, Українського кризового медіа-центру та Українського дому. «Презентація – яскравий приклад мети, задля якої працює Інформаційно-координаційний центр. Ми намагаємося створити єдиний майданчик, на якому хочемо об’єднати людей, які займаються проектами військової тематики задля популяризації Збройних сил України», – розповіла директор Інформаційно-координаційного центру Оксана Гаврилюк під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

У рамках проекту відбудеться презентація фотовиставки Дмитра Муравського, а також його першої книги «Через війну. Погляд волонтера» видавництва «Люта Справа».  Над книгою працювали понад 3 роки. У ній є не тільки фотографії, а й реальні історії з передової. «Ми фотографували, знімали, писали, брали інтерв’ю. Ми хочемо показати наш погляд на те, що відбувається на Сході», – підкреслив фотограф та волонтер Дмитро Муравський. Книга має ще й соціальну складову. «За домовленістю з видавцями 10% від продажу цієї книги буде розподілено між діяльністю основних волонтерських організацій в Україні. Серед них – «Повернись живим», «Народний тил» та Інформаційно-координаційний центр», – зазначив координатор проекту «Через війну» Ярослав Павловський.

Також відбудеться презентація мультимедійного проекту «Антидот» Володимира Падуна. Представлені картини виконані на тканині піксель, з якої виробляють військову форму. «Проект «Антидот» – не про війну, а про життя. Так склалося, що в нас є два життя зараз. Одне – на війні, інше – мирне», – розповів Володимир Падун. Серед інших подій – фотовиставка «Військові капелани, погляд через душу» та фотовиставка Романа Ніколаєва. Його фотографії частково представлені у книзі Дмитра Муравського.