Відкрита дискусія “Гроші на сміття”

У вівторок, 13 лютого, об 11:00 в Українському кризовому медіа-центрі відбудеться відкрита дискусія “Гроші на відходи”.

Проблема корупційних ризиків в процесі збору, утилізації відходів  та оплати за цю послугу стала не лише гострою, але і політизованою. При цьому увага до тематики висвітлила ще одну проблему – сплата за послугу з утилізації відходів ще не означає, що мешканці розуміють спосіб використання грошей, і немає гарантії, що сміття перестане бути постійною екологічною загрозою.

Цього року вже було оголошено кілька проектів, скерованих на вирішення проблеми. Як зменшити кількість  сміття, яке йде на сміттєзвалища? Як використовуються гроші, які ми сплачуємо за утилізацію відходів? Чи можна контролювати вивезення та утилізацію відходів у своєму місті, громаді, ОСББ? Чи стане фінансування утилізації відходів прозорим та зрозумілим для громад? Як цього досягнути?  Як зробити так, щоб на наступних парламентських, президентських та місцевих виборах в цій темі сперечалися варіанти рішення, а не компромати?

Обговоренню цих проблем присвячена відкрита дискусія представників місцевих адміністрацій, профільних міністерств та незалежних експертів.