Ветерани АТО вимагають провести публічний конкурс на посаду голови Держслужби з питань ветеранів та учасників АТО

Завершується конкурс на призначення голови Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО. У середу, 28 березня, відбудеться розгляд кандидатури Валентина Манька у Кабінеті Міністрів України. Це останній етап конкурсу на цю посаду. Ветерани АТО не погоджуються з результатами конкурсу та вимагають провести відкритий та публічний конкурс. «Будь-який ветеран хоче, щоб його інтереси представляла гідна людина, з незаплямованою репутацією. Наша вимога проста – потрібен відкритий конкурс з обов’язковим контролем ветеранських організацій», – наголосив учасник АТО Павло Тука під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

За словами учасника АТО Віталія Кузьменко, конкурс був непрозорим та непублічним. У ньому взяло участь лише 5 кандидатів. «Майже не було спостерігачів, ніхто з ветеранів не міг спостерігати за проведенням конкурсу та об’єктивністю оцінювання. Щодо кандидатури самого Манько – ми виступаємо проти. У нього абсолютно відоме кримінальне минуле з купою встановлених фактів кримінальних правопорушень за останні 20 років, починаючи з фінансових махінацій, закінчуючи звичайним розбоєм, яким він займався у період війни», – зазначив Віталій Кузьменко.

«Ми вимагаємо провести відкритий та прозорий конкурс і обрати дійсно шановану та авторитетну людину для згаданої посади. Крім нашої позиції, це питання має також гостре суспільне значення, – ідеться у відкритому листі ветеранів АТО до Президента України. – Ми щиро підтримуємо спокій та правопорядок у державі, але у разі подальших спроб дискредитації ветеранської спільноти кулуарними призначеннями осіб з сумнівною репутацією, залишаємо за собою право дати рішучу відсіч цьому всіма доступними нам силами та засобами».