Українські blockchain арт-об’єкти презентують у Європі – проект U2Europe

U2Europe у 6 європейських столицях презентує українські арт-об’єкти, створені з використанням технології blockchain. Мета проекту – популяризувати використання blockchain технології у мистецтві.  Про це розповіла Уляна Перескоцька, директор з розвитку Blockchain Art U2Europe, під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

Технологія blockchain дозволяє авторам захистити авторське право на свої роботи та надає їм доступ до прозорого ринку.  Усі арт-об’єкти, які представлять у Європі, створили на першому Blockchain Art Hackathon у Києві. «Наша «вилазка» в Європу має на меті показати європейським колегам, що в Україні, крім війни і корупції, є ще й речі, які можуть бути визначними і ми можемо теж продукувати щось –  ми запропонували сміливу авантюру blockchain artfork. Це можливість приєднатись до однієї з робіт blockchain арт-хакатону і написати її продовження або наприклад враження від цієї роботи», – розповів Станіслав Под’ячев, засновник Blockchain Lab, співзасновнк Blockchain Art Hackathon.

Крім арт-об’єктів в рамках проекту презентуватимуть також інноваційні blockchain стартапи. На закінчення проведуть неформальний нетворкінг. «Ми сподіваємось, що такими презентаціями ми матимемо змогу створити платформу для локального blockchain community у кожній з цих столиць», – зазначила Уляна Перескоцька.