Анонс: “Шоста медична місія канадських лікарів”

У п’ятницю, 18 травня, о 10-00 в Українському кризовому медіа-центрі відбудеться прес-брифінг щодо 6-ї медичної місії канадських лікарів в Україну. З 19 травня по 27 травня 2018 року до Одеси прибуде команда медиків-волонтерів з шостою медичною місією. Мета місії – проведення реконструктивних хірургічних операцій пораненим активістам Майдану та військовим, які отримали поранення на Сході країни.

Загалом за пять місій у Києві прооперовано  вже 177 пацієнтів та проконсультовано близько 400 осіб. Головний військовий клінічний госпіталь у Києві отримав обладнання вартістю 700 тисяч канадських доларів. Обладнання включає цифровий рентген апарат, сучасний операційний стіл, набори спеціалізованого хірургічного інструментарію та ін. Також впроваджена система телемедичного зв’язку між госпіталем Києва та клінікою Канади для безперервної медичної освіти. Окрім отримання медичного обладнання, працівники госпіталю пройшли стажування в одному з найкращих освітніх центрів Європи і в Канаді. Загальний розмір фінансування проекту за пять місії склав 1 млн 700 тисяч канадських доларів.

Спікери:

Олег Антонишин – керівник програми черепних травм Наукового центру здоров’я у Саннібрук та професор пластичної хірургії Університету Торонто
Ігор Федірко – начальник клініки щелепно-лицевої хірургії та стоматології Головного військового клінічного госпіталю Міністерства Оборони України, полковник медичної служби, кандидат медичних наук, хірург вищої категорії
Христина Вaлер – директор гуманітарних ініціатив, Канадсько-Українська Фундація, Канада.

Довідка:

Канадсько-Українська Фундація була створена Конґресом Українців Канади для координації, розробки, організації та реалізації проектів канадців, спрямованих на надання допомоги в Україні. Фундація зареєстрована як благодійний фонд.

Контакти для ЗМІ:

Зіновій Гладчук
Координатор місії
+380 97 95 25 032
[email protected]

Христина Валер
Директор гуманітарних ініціатив, Канадсько-Українська Фундація
+380 95 083 4177/ +1-416-627-9941 (what’s app i viber)
[email protected]