[:en]Alexander Hug, First Deputy Chief Monitor of the OSCE Special Monitoring Mission to Ukraine[:ua]Александр Хуг, перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні[:fr]Александр Хуг, перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні[:de]Александр Хуг, перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні[:ru]Александр Хуг, первый заместитель председателя Специальной мониторинговой миссии ОБСЕ в Украине[:es]Александр Хуг, перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні[:it]Александр Хуг, перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні[:]

Після обстрілів Донецька фільтрувальна станція відновила свою роботу  – Александр Хуг

WATCH IN ENGLISH

Минулого тижня Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала 9 тисяч випадків порушення режиму тиші. «Минулої суботи після тижня консультацій, переговорів, човникових діалогів вздовж лінії зіткнення, СММ змогла посприяти у проведенні ремонтних робіт і відновленні роботи Донецької фільтрувальної станції. СММ ОБСЄ відіграла ключову роль у вирішенні цього питання», – повідомив Александр Хуг, перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

За минулий тиждень 9 цивільних осіб отримали поранення. «Серед поранених – 64-річний чоловік, який отримав поранення стегна, стоячи на подвір’ї власного будинку у підконтрольній урядові Воздвиженці, а також 25-річна жителька Макіївки, яка отримала поранення черевної порожнечі, виходячи з будинку родичів у непідконтрольній урядові Василівці», – додав Александр Хуг.

5 червня Моніторингова місія зафіксувала 3 122-мм гаубиці поблизу непідконтрольній урядові Софіївці. Важке озброєння розташоване на відстані 6 км від лінії зіткнення. 7 червня спостерігачі ОБСЄ зафіксували бойову машині піхоти, яка буде захована серед дерев поблизу підконтрольній урядові України Катеринівки. СММ зафіксувала також нещодавно викопані траншеї з обох боків від лінії зіткнення.

Сторони не дотримуються Мінських домовленостей та не розміновують території. Спостерігачі зафіксували поблизу Доломітного ділянку 11 протитанкових мін у підконтрольній урядові районі, 500 – на непідконтрольній території. «Незважаючи на зобов’язання сторін провести розмінування, ми вкотре відмічаємо, що сторони його не виконали», – наголосив Александр Хуг.

За весь час роботи на Сході України, СММ ОБСЄ зафіксувала 846 тисяч 649 порушень режиму припинення вогню. Окрім цього, з початку 2018 року 109 людей отримали поранення, ще 29 – загинули.