АНОНС: прес-конференція “Громадська ініціатива щодо відновлення районних рад у Києві”

У п’ятницю, 3 серпня, об 11:00 в Українському кризовому медіа-центрі (вул. Хрещатик, 2) відбудеться прес-конференція, присвячена громадській ініціативі щодо відновлення районних рад у Києві.

За результатами обговорень громадських активістів та представників експертного середовища було прийнято рішення подати місцеву ініціативу про відновлення районного рівня місцевого самоврядування в місті Києві. На думку членів ініціативної групи, таке рішення стане прикладом якісної реформи муніципального управління столиці. Передбачається, що місцеві експерти підготують проект рішення Київради щодо звернення до ЦВК з вимогою призначити дату виборів.

Нагадаємо, що Апеляційний адмінсуд своїм рішенням від 17 лютого 2016 року фактично відтермінував вибори до райрад у Києві на невизначений термін. Тож питання управління районами столиці наразі залишається невирішеним.

Деталі оприлюднять під час прес-конференції.

Учасники заходу:

  • Тарас Білінський – голова комітету з питань суспільних комунікацій, децентралізації, місцевого самоврядування та агломерації Громадської ради при виконавчому органі Київради (КМДА)
  • Андрій Подзега – експерт з місцевого самоврядування, член комітету з питань суспільних комунікацій, децентралізації, місцевого самоврядування та агломерації Громадської ради при виконавчому органі Київради (КМДА)
  • Віталій Білецький – активіст, перший заступник голови правління ГО «Громада Андріївський узвіз»
  • Олександр Савченко – експерт з місцевого самоврядування, юрист «Об’єднання «Самопоміч» – Київ
  • Світлана Бондаренко – громадська діячка, голова Печерської районної партійної організації «Об’єднання «Самопоміч»