АНОНС: Презентація дослідження «Релігійна окупація: утиски Української православної церкви Київського патріархату в Криму».

Презентація

9 жовтня о 14.00 у прес-центрі Українського кризового медіа-центру відбудеться презентація дослідження на тему: «Релігійна окупація: утиски Української православної церкви Київського патріархату в Криму».

Дії агресора призвели до втручання у свободу віросповідання на території окупованого Криму. Особливого тиску зазнала Кримська єпархія Української Православної Церкви Київського патріархату (УПЦ КП). Архієрейський собор Київського патріархату вже у перші дні виступив із заявою, в якій осудив дії окупанта. Більше того, Кримська Єпархія УПЦ КП не пройшла перереєстрацію відповідно до вимог російської влади, внаслідок чого опинилась поза законом.

Під час заходу буде представлено ексклюзивні документи щодо ситуації, в якій існує Київський патріархат в Криму, показано механізми та засоби, за допомогою яких окупант утискає Кримську єпархію УПЦ КП, а також надано оцінку діям РФ відповідно до міжнародних норм.

Спікери:

Архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент
Сергій Заєць, адвокат, експерт ГО «Регіональний центр прав людини»
Олександр Саган, український релігієзнавець, професор
Анастасія Мартиновська, юрист ГО «Українська Гельсінська спілка з прав людини»

З додатковими питаннями просимо звертатися:

+38 067 177 64 03

[email protected]

Олена Фінаєва, менеджер з комунікацій Регіонального центру прав людини