Презентували настільну соціальну гру «Бути жінкою»

Розробники презентували настільну гру на соціальну тематику про реалії жіночого досвіду в Україні під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі. Гру розробили спеціалісти з Благодійного фонду «Стабілізейшн Суппорт Сервісез» за сприяння Українського Жіночого Фонду. «Ця гра має на меті обговорити таке складне питання, як стереотипи щодо жінок. […] Як чоловіки, так і жінки, граючи у цю гру, зможуть отримати певні нові знання та певний новий досвід», – зауважила Валерія Вершиніна, менеджерка програми «Радник з питань ВПО».

Минулого року презентували гру «Переселенська блуканина», яка розкривала проблеми внутрішньо переміщених осіб в Україні. «Для нас було логічним продовженням працювати з ігровим форматом, але цього разу – з проблематикою дискримінації за гендерною ознакою. Ми сподіваємось, що ця гра зможе пролити світло на багато різних ситуацій, які стаються в нашому щоденному житті. Іноді ми навіть не знаємо, що це є проблема для тих, хто нас оточує, що такі ситуації можуть мати погані наслідки, що вони можуть забирати у жінок енергію, зупиняти на шляху до досягнення їх цілей», – зазначила Ольга Іванова, виконавча директорка Благодійного фонду «Стабілізейшн Суппорт Сервісез».

За словами Надії Коношевич, спеціалістки з гендерного мейнстрімінгу Благодійного фонду «Стабілізейшн Суппорт Сервісез», гра розроблялась протягом 3 місяців та тестувалась у фокус-групах. В основі гри є 8 героїнь, у яких є прописані історії, а головна мета гри – допомогти героїні досягнути її цілей шляхом накопичення ресурсів, подолання стереотипів та використання позитивних ситуацій. Гру вже було презентовано у 9 областях України в рамках акції «16 днів проти насильства», також організаторки повідомили про заплановані 17 додаткових презентацій в українських містах.

Замовити гру можна за посиланням.