АНОНС: прес-конференція «Корупція в оборонпромі: виклики для кандидатів у головнокомандуючого»

У четвер, 10 січня об 11.00 в прес-центрі Українського кризового медіа-центру (м. Київ, вул. Хрещатик, 2) відбудеться прес-конференція «Корупція в оборонпромі: виклики для кандидатів у головнокомандуючого».

Під час прес-конференції журналістам буде презентована аналітика щодо корупційних схем, які найчастіше використовуються в оборонно-промисловому комплексі. Аналіз того, яким чином відбувається розкрадання коштів в оборонці, був проведений на базі вже відкритих в 2018-му році кримінальних справ. Зокрема, мова буде йти про порушення та зловживання, які мали місце на ключових оборонних підприємствах країни: Львівський державний авіаційно-ремонтний завод, «Завод Маяк», Львівський бронетанковий завод, Промоборонекспорт.

Окрім інформування та демонстрації масштабу корупційних схем в оборонці, мета заходу – звернути увагу на проблему і кандидатів в Президенти, адже переможець виборчих перегонів візьме на себе і обов’язки головнокомандуючого. Шляхи протидії корупції в оборонній сфері мають бути відображені у передвиборчих програмах кандидатів на посаду Президента України.

Питання до обговорення:

Які основні схеми зафіксовані в оборонпромі 2018 року? Скільки втратила держава на схемах в оборонпромі? До яких загроз нацбезпеці призвели схеми в оборонпромі? Відповіді на ці та інші питання журналісти отримають на прес-конференції.

 Спікери:

Гліб Канєвський, голова експертної організації StateWatch, керівник проекту  «МАРЛІН»

Олександр Лємєнов, співзасновник StateWatch

Он-лайн траснляція заходу буде відбуватися на сайті, а також на сторінці StateWatch у Facebook.