Назвали топ-3 порушення прав побутових споживачів газу

Експерти консультаційного сайту “Газ.Правда” назвали топ-3 порушення прав споживачів газу, на які найчастіше скаржаться люди. Близько 60% звернень стосуються неправильних рахунків за газ із застосуванням температурних коефіцієнтів, близько 20% – питання щодо лічильників, 11% – якості газу, розповіли вони на прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

З жовтня 2018 року споживачам нарахували близько 3 мільйонів гривень додаткових платежів, каже Олексій Хабатюк, член Експертної ради ВГО «Федерація роботодавців нафтогазової галузі», заступник начальника департаменту енергоефективності НАК «Нафтогаз України». «Усі облгази, які зробили ці донарахування входять до групи «Регіональна газова компанія». І це схоже на скоординовані дії, тому що жоден інший облгаз таких донарахувань не робив», – зазначив він.

«Внаслідок тисяч скарг споживачів, на сьогодні вже 18 облгазів оштрафовані на 850 тисяч гривень кожен, і є приписи про необхідність зробити перерахунок усім споживачам, яким був виставлені завищені платіжки за газ. Але облгази не поспішають цього робити», – розповів Віталій Щербенко, голова Всеукраїнського галузевого об’єднання «Федерація роботодавців нафтогазової галузі».

Проблеми з лічильниками зазвичай стосуються встановлення індивідуальних газові лічильників у споживачів, які використовують газ лише для приготування їжі – від людей вимагають робити це за власний кошт. «Реальних рішень, на жаль, немає – лише для споживачів, чиї будинки включені до інвестпрограм облгазів. Законодавство не передбачає виділення коштів з місцевого бюджету, також немає державних програм», – пояснює Тетяна Бойко, координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі «ОПОРА».

Також поширена проблема, коли людей зобов’язують розраховуватися за показниками загальнобудинкового лічильника, встановленого ще до прийняття закону про забезпечення обліку природного газу. «Вирішити ці питання можливо тільки в законодавчій площині – щоб визначити індивідуальний лічильник як розрахунковий, крім випадків, коли мешканці самі вирішили розраховуватися за загально будинковим лічильником», – каже Тетяна Бойко.

Юлія Грига, президентка коаліції громадських організацій Ліга «НІКА», зазначила, що потрібна просвітницька кампанія щодо прав споживачів газу. Часто люди навіть не знають про те, що їхні рахунки завищені, та не знають, як це перевірити. Ті, хто знає, що їхні права порушені, здебільшого не готові відстоювати права у суді самостійно, а послуги адвоката необхідно оплачувати. «Це виклик для нас усіх, як в цій ситуації вчинити правильно, і виклик для держави, тому що поки що вона не може ефективно контролювати монополістів. Задача №1 – показати, що цей контроль можливий», – наголосила Юлія Грига.

«Ми бачимо, що на жодні рішення не було реакції з боку облгазів. На цьому етапі потрібно піднімати питання про злісне невиконання ліцензійних умов з боку облгазів, і питання призупинення ліцензій для них стає все більш реальним», – наголосив Олексій Хабатюк.

У разі призупинення ліцензій облгазів-порушників можуть виникнути проблеми з розподіленням і постачанням газу до споживачів. Верховна Рада могла б внести зміни до відповідних законів, щоб у такому випадку облгаз можливо було передати в управління тимчасової адміністрації, як роблять із проблемними банками. Також у цю ситуацію мала би включитися Рада національної безпеки й оборони України, тому що це питання і енергетичної безпеки, каже Олексій Хабатюк.

За словами експертів, зараз найважливіше, щоб споживачі скаржилися на порушення своїх прав регулятору і не боялися звертатися до суду, тому що це – єдиний спосіб змусити державні органи діяти.

«Якщо споживач звернеться до суду – суд може винести, як запобіжний захід, рішення, яке забороняє облгазу відключити споживача від постачання за цей борг до вирішення цього питання по суті. Декого лякає судовий збір, але це питання захисту прав споживача, і судовий збір за такі позови не стягується», – додав Олексій Хабатюк.

«Якщо скарги будуть масовими – ці питання опиняться у передвиборчому порядку денному, і ми сподіваємося, що це дозволить зібрати достатню підтримку для  внесення змін до законодавства і змін у поведінці монополістів», – зазначила Олена Осмоловська, директор з корпоративних комунікацій НАК «Нафтогаз України».

Тетяна Бойко додала, що у Верховній Раді вже зареєстрований законопроект, який вирішує питання з індивідуальними лічильниками і знімає обов’язковість використання загальнобудинкових, та ще один – щодо технічного обслуговування внутрішньобудинкових мереж.