АНОНС: Підписання Меморандуму про співпрацю між Меморіальним центром Голокосту «Бабин Яр» та Асоціацією євреїв – колишніх в’язнів гетто й нацистських концтаборів

У понеділок, 10 червня, об 11:00, в Українському кризовому медіа-центрі (вул. Хрещатик, 2) відбудеться підписання Меморандуму про співпрацю і партнерство між Меморіальним центром Голокосту «Бабин Яр» (BYHMC) та Асоціацією євреїв – колишніх в’язнів гетто й нацистських концтаборів.

Мета співпраці – видання книг та матеріалів українською й іноземними мовами, проведення спільних заходів міжнародного рівня та взаємодія у сфері документування, дослідження та комеморації жертв Голокосту.

Першими результатами співпраці стануть реалізація усноісторичного проекту BYHMC «Персональні досвіди Голокосту» й видання до кінця 2019 року англійською мовою книги Бориса Забарка «Життя і смерть в епоху Голокосту». Завдяки цьому перекладу свідчення і спогади колишніх в’язнів гетто й нацистських концтаборів про знищення єврейської спільноти на території окупованої нацистами України стануть більш доступними для англомовного світу й науки.

СПІКЕРИ

  • Яна Барінова, виконавча директорка та директорка зі стратегії Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр»
  • Геннадій Вербиленко, генеральний директор Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр»
  • Борис Забарко, голова Асоціації євреїв – колишніх в’язнів гетто й нацистських концтаборів

За додатковою інформацією звертайтеся за тел.: 050 381 32 36 (Анастасія Демянчук).

ДОВІДКА

Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр» (BYHMC) є некомерційною освітньою організацією, мета якої – гідно вшанувати пам’ять жертв трагедії Бабиного Яру, збудувавши інноваційний меморіальний центр у Києві, та сприяти гуманізації людства через збереження та вивчення історії Голокосту.

Всеукраїнська асоціація євреїв – колишніх в’язнів гетто й нацистських концтаборів наразі об’єднує 42 організації людей, які вижили в Катастрофі по всій території України. Її діяльність спрямована на збереження пам’яті про Голокост (жертв, Праведників народів світу, нейтральних, колаборантів та вбивць) і видання свідчень тих, хто вижив у гетто й концтаборах, науково-просвітницьку діяльність, а також на соціальну допомогу тим колишнім в’язням, які її потребують.