За час роботи Антикорупційної карти ремонтів вдалося повернути 2 млн. грн. бюджетних коштів

За час роботи онлайн інструменту Антикорупційна карта ремонтів з 2017 року  вдалося повернути 2 млн. грн. бюджетних коштів. Про це під час презентації проміжного звіту в прес-центрі Українського кризового медіа-центру заявив Сергій Миткалик, виконавчий директор ГО «Антикорупційний штаб». «Чим більше нам будуть передавати інформацію громадяни – тим швидше будуть усунені випадки неякісного ремонту і  вкрадені бюджетні кошти будуть повернені», – додав він.

Антикорупційна карта ремонтів є онлайн інструментом, де у вигляді карти відображено всі ремонтні роботи по всій України, які відбувалися за гроші платників податків на об’єктах житлово-комунального господарства та соціального значення. Карта оновлюється в режимі реального часу, містить максимальну базу ремонтів включно з найвіддаленішими куточками країни, має зручний інтерфейс та можливість зворотнього зв’язку.

Згідно з даними звіту, 16.8 млрд грн використано на ремонтні роботи в Одесі, Запоріжжі, Херсоні, Житомирі та Луцьку за час роботи системи Prozorro з 2016 по 2019 рік. Найбільші кошти йдуть на ремонт шкіл, доріг та великих інфраструктурних об’єктів.

За останні 3 місяці через  Антикорупційну карту ремонтів надійшло 175 скарг від громадян. Найбільше з Одеси – 58, найменше з Херсону – 5 скарг. В основному скарги стосуються неякісного ремонту в житлових будинках. «Ми провели 19 зустрічей з мешканцями Одеси і з’ясували, що часто люди не знають про те, що відбувається ремонт, не зннають що саме ремонтується. Часто міська рада ніяк не узгоджує ремонт у будинку чи на території будинку з мешканцями», – підкреслив Аркадій Топов, представник Антикорупційного офісу (Одеса).

Щоб використати карту необхідно на сайті знайти адресу, перевірити інформацію про ремонт та залишити скаргу. З деталями можна ознайомитися за посиланням.