АНОНС: прес-конференція на тему: «Як зменшити рівень смертності в Україні?»

9 жовтня 2019 року в Українському кризовому медіа-центрі доДня боротьби з інсультомвідбудеться прес-конференція на тему: «Як зменшити рівень смертності в Україні?», яку організовує ГО «Українська Асоціація боротьби з інсультом».

У Програмі діяльності нової команди Кабінету Міністрів України є ціль зменшити рівень смертності українців на 5%. На події поговоримо про те, якою має бути подальша стратегія по забезпеченню якісної медичної допомоги для пацієнтів з інсультом, який є основною причиною смертності та пожиттєвої інвалідизації в Україні.

Місце:м. Київ, Український кризовий медіа центр, Український дім, вул. Хрещатик, 2

Дата:9 жовтня 2019 року

Час:об 11:00, о 10:30 розпочнеться реєстрація преси

У обговоренні візьмуть участь:  

  1. Зоряна СКАЛЕЦЬКА, міністр охорони здоров’я України (очікуємо на підтвердження)
  2. Максим ПЕРЕБИЙНІС, голова підкомітету з питань охорони здоров’я Комітету ВРУ з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування
  3. Оксана МОВЧАН, заступниця голова Національної служби здоров’я України
  4. Микола ПОЛІЩУК, лікар-нейрохірург, президент ГО «Українська асоціація боротьби з інсультом»
  5. Сергій МОСКОВКО, лікар-невролог, науковий керівник інсультного блоку м. Вінниця, член робочої групи МОЗ України з питань інсульту
  6. Людмила ЛИПОВЕНКО, лікар-невролог, завідуюча інсультним блоком міської лікарні в м. Біла Церква

Щорічно в нашій державі стається близько 140 тис. нових випадків інсульту. Третина пацієнтів – люди працездатного віку. 30-40% осіб, у яких стався інсульт, помирають протягом першого місяця хвороби, половина – йдуть з життя протягом року. Смертність після інсультів в Україні в декілька разів вища в порівнянні зі смертністю у країнах Західної Європи.

Запрошуємо до конструктивного діалогу із новим керівництвом в сфері охорони здоров’я та провідними лікарями-неврологами щодо подальшої розробки та впровадження національного плану дій по боротьбі з інсультом.

Для участі в заході просимо акредитуватися до 8жовтня включно у Лесі Дяк: (096) 576 06 48, [email protected]