Дискусія на тему: «Сучасна українська молодь: ідентичність та участь у суспільно-політичних процесах у час переламних змін»


23 січня о 16-00
у прес-центрі Українського кризового медіа-центру відбудеться дискусія на тему «Сучасна українська молодь: ідентичність та участь у суспільно-політичних процесах у час переламних змін».

23 січня Україна та міжнародна спільнота вшановуватимуть пам’ять Надії Дюк – українсько-американської науковиці та громадської діячки. У цей день ми пропонуємо звернутися до проблематики, висвітленої у її праці «Наступне покоління в Росії, Україні та Азербайджані: молодь, політика, ідентичність та зміни» з перспективи сьогодення, через 8 років після презентації книги, та обговорити наступні питання:

  • Які цінності і переконання поділяють сучасні молоді українці, згідно з останніми дослідженнями? Чи визначає їхній молодий вік схильність до активної громадянської позиції і підтримки демократичних цінностей?
  • Чи відобразився у якісних змінах прихід до влади молодих політиків у 2014, 2019 році? Чи достатньо у них можливостей для реалізації своїх задумів, та чи важко бути незалежними від впливу «старих» політиків?
  • Що можливо – і чи можливо – зробити, щоб молодь активніше включалася у суспільно-політичне життя та не велася на популізм, маніпуляції, спокуси авторитаризму та патерналізму? Як довго чекати на покоління, яке допоможе якісно оновити політичні еліти?

Учасники дискусії:

Ірина Бекешкіна, директор Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва
Світлана Конончук, керівник політичних програм Українського незалежного центру політичних досліджень
Євген Бистрицький, голова громадського об’єднання «Виборча Рада UA»
Максим Яковлєв, директор Школи політичної аналітики НаУКМА, кандидат політичних наук, доцент кафедри міжнародних відносин НаУКМА
Остап Кривдик, керівник програми «Україна і світ» Аналітичного центру Українського католицького університету
Ірина Федорів, редакторка сайту руху ЧЕСНО
Андрій Андрушків, керівник проектів ГО «Centre UA», керівник комунікаційної команди секретаріату Реанімаційного пакету реформ у 2014-2015 роках
Кримськотатарський ресурсний центр (участь уточнюється)

Модератор: Тетяна Огаркова, Український кризовий медіа-центр

Формат: почергові виступи спікерів; сесія запитань і коментарів