Стартував благодійний проект «Пливи до мети» для плавців віком 60+

В Україні стартував благодійний проект для людей пенсійного віку 60+, які за  підтримки спонсорів та організаторів, опановують професійний стиль у плаванні. Основна подія, до якої готуються плавці – міжнародні змагання Oceanman в Італії. «20 червня в Італії, на озері Орта, 100 км від Мілану, українська команда буде пливти 1,5 км та 5 км. Змагання ділиться за віковими категоріями. Унікальний випадок для України, у такій віковій категорії українці ще не перемагали»,  – розповів Олексій Теряхін, ініціатор проекту, під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

«Мета проекту — показати суспільству, що незважаючи на вік, початкові здібності або відсутність в минулому професійного досвіду, досягти поставлених цілей можна завдяки бажанню, наполегливій праці та силі волі», – зазначає Олег Перетяка, член команди, пенсіонер.

В рамках проекту з кінця жовтня 2019 року до змагань в Італії готуються шестеро українських пенсіонерів: 5 жінок та один чоловік. Усі учасники проекту пройшли багатоетапне медичне обстеження, зокрема тести, які показали, яке фізичне навантаження допустиме для непрофесійних плавців.

«Команда вже здобула досвід у змаганнях, які відбувались у Броварах у запливах на 50, 100 та 200 метрів, а також здолала дистанцію відстанню 800 метрів. Перед основним змаганням відбудеться заплив на 6 км на річці Десна. Це основний передмарафон, де ми реально спробуємо свої сили на великій дистанції», – зазначає Олег Перетяка.

Організатор проекту – Олексій Теряхін, перший українець, який подолав Гібралтарську протоку.

«29 лютого ми організовуватимемо одну з найбільших спортивних подій в Україні. Топові спікери ділитимуться своїми досягненнями. Будуть люди, які перепливли Ла-Манш, Гібралтар, дівчина, яка підкорила 7 вершин, в тому числі Еверест. Будуть також лікарі, дієтологи. Гроші, зібрані під час події, будуть витрачені на тренування і поїздку команди до Італії», -зауважив  Олексій Теряхін.

Для учасників проекту тренування та майбутньої поїздки в Італію безкоштовні. Ініціатива існує завдяки спонсорам: басейн «Зоряний» надає можливість тренування на виділеній доріжці, Into-Sana — медичний центр, що забезпечує обстеження учасників, ArenaStores — мережа магазинів спортивного та лайфстайл одягу, яка надає екіпірування, Live.Love — спортивний клуб, який надає можливість участі «команді 60+» у локальних змаганнях.

За результатами змагань у червні можна буде стежити за посиланням.

Міжнародні змагання Oceanman стартували у 2015 році. Це серія запливів – єдиний міжнародним чемпіонат по Open Waters. Участь у змаганнях можуть взяти як професійні спортсмени, так і любителі.