У Луцьку пройде фестиваль українського опору «Бандерштат»

WATCH IN ENGLISH

Київ, 23 липня 2015 року – З 31 липня по 2 серпня у Луцьку проходитиме фестиваль українського опору «Бандерштат», що є ініціативою молодіжної організації «Національний альянс». Крім розважальної та музичної програм, у рамках фестивалю акцент робиться на патріотичному вихованні та інтелектуальному розвитку молоді. «Крім музичної та літературної сцени передбачена інтелектуальна локація – «гутірки», куди запрошені  відомі українці з військової, політичної, економічної та культурної сфер. Серед них – Мустафа Наєм, Володимир Парасюк, Левко Лук’яненко, Олесь Санін, Василь Шкляр та інші», – розповів під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі організатори події: арт-директор фестивалю, лідер гурту «Фіолет» Сергій Мартинюк.

Директор фестивалю Марина Хромих додала, що фестиваль функціонуватиме цілодобово та передбачатиме різні види активності – безкоштовні екскурсії Луцьком, фестиваль вуличної їжі бандерфуд, нічний кінопоказ, спортивні змагання з призами тощо. Також на території «Бандерштату» функціонуватиме дитяче містечко, де українські майстрині проводитимуть дітям різноманітні майстер-класи. Музична програма складатиметься з виступів гуртів як із заходу, так і зі сходу України – від протестного панк-року до української електроніки.

Ще одною особливістю «Бандерштату» буде майстер-клас з бойової підготовки від бійців цивільного корпусу батальйону «Азов». Організатори також зазначили, що на фестивалі діятиме сухий закон – продаж алкогольних напоїв на території заборонений.

Фестиваль «Бандерштат» проходитиме на території центрального парку Луцька. Квитки можна придбати онлайн, у касах, а також на самому фестивалі: вартість квитка на 3 дні – 250 гривень, у день початку фестивалю – 300 гривень; також є можливість придбати одноденний квиток, вартістю 150 гривень.