18-20 лютого на Майдані відбудеться «Пелюсткова хода» та інші пам’ятні заходи на честь героїв Небесної Сотні – громадські активісти

WATCH IN ENGLISH

Київ, 16 лютого 2016 року – До другої річниці розстрілів на Майдані громадські активісти організовують пам’ятні заходи на честь героїв Небесної Сотні. Акція триватиме три дні поспіль, 18-20 лютого. «О 19.00 у четвер, п’ятницю та суботу біля стели на Майдані Незалежності ми збираємося і починаємо з гімну України. Після цього – хвилина пам’яті. Ми кожного дня будемо називати імена героїв, які загинули в цей день – обов’язково з відомостями про цих людей і про те, як вони загинули», – розповіла під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі Юлія Холодна, художній керівник студентсько-викладацького об’єднання «Театр слова». Після цього учасники заходів вирушатимуть пам’ятною ходою по Майдану та вулицею Інститутською. «Ми будемо посипати пелюстками троянд ті місця, де пролилася кров Небесної Сотні, де пролилася кров наших співвітчизників», – розповів Сергій Сучок, голова Ревізійної комісії ГС «Воля Громади».

У перший день акції – 18 лютого – о 20.00 відбудеться також театральне дійство. «Це вистава, яку ми зробили власними руками – театралізована вистава «Україна – колиска нового людства». […]Це має дати уявлення про те, що було з Україною до Майдану, що відбувалося під час Майдану, і про майбутнє України», – розповіла Юлія Холодна. Перша пелюсткова хода розпочинатиметься одразу після завершення дійства. Учасників ходи символічно поведе за собою Янгол – один із персонажів вистави.