Всеукраїнський проект «День кар’єри/Profitday» є дієвим майданчиком для молодих людей для їхнього працевлаштування та кар’єрного зросту – організатори

Київ, 14 вересня 2016 року – Всеукраїнський проект «День кар’єри/Profitday» проводиться для тих, хто шукає роботу та роботодавців в містах України. Під час  заходів плануються семінари, тренінги, ярмарок вакансій та презентації. Про це під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі розповів Святослав Абрам’юк, керівник проекту. Головна мета проекту – пошук молодими людьми підходящих для них вакансій, працевлаштування та орієнтація у потребах ринку вакансій. Наразі більше 15-ти міст долучилися до проекту. Це – Дніпро, Запоріжжя, Кропивницький, Чернігів, Золотоноша, Івано-Франківськ та інші.

«Ми дуже раді, що вже другий рік нас запрошують до участі у такому спільному проекті», – зазначила Ольга Семенова, відповідальна за напрямок навчання та працевлаштування ГО «Центр зайнятості вільних людей». Більш ніж 50% внутрішньо переміщених осіб є працездатними, і з них 20-30% становить молодь віком від 18 до 30 років. «Зі свого боку ми намагаємось також долучати лояльних працедавців», – наголосила Ольга Семенова.

Олександр Ярема, заступник міністра молоді та спорту України, зазначив, що міністерство приділяє велику увагу питанню працевлаштування молоді. «Ми маємо щороку можливість підтримувати на конкурсних засадах ініціативи», – підкреслив він.

Андрій Старжинський, віце-президент IT-компанії “SoftElegance” розповів, що створюють робочі місця для талановитих українських програмістів. На зовнішніх ринках компанія популяризує Україну як високотехнологічну країну з великим потенціалом. «Ми як представники бізнесу зацікавлені у тому, щоб все більше молодих людей ставали програмістами. Ми активно співпрацюємо з навчальними організаціями», – наголосив він. Роман Мельник, голова ВМГО “Молодіжний центр працевлаштування”, розповів, що вони беруть участь у подібних заходах вже 10 років. «Це – великий цикл профорієнтаційних заходів по всій Україні», – зазначив Роман Мельник і додав, що «це – найбільш об’єктивний формат передачі інформації».