22 вересня в «Ізоляції» відбудеться відкриття виставки «Цукрова демократія» – організатори

WATCH IN ENGLISH

Київ, 21 вересня 2016 року – 22 вересня у приміщенні платформи «Ізоляція» о 19-00 відбудеться відкриття інтерактивної інсталяції «Цукрова демократія». Виставка триватиме до 30 жовтня. Про це під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі розповів Олександр Виноградов, менеджер зі зв’язків із громадськістю фонду «Ізоляція». «У центрі цієї інсталяції з цукру буде знаходитися модель Будинку вчителя (створена з кубиків цукру – прим УКМЦ). Ця будівля обрана не випадково, тому що ця будівля створена 1912 року, стала у 1917-1918 роках будівлею Центральної Ради УНР, тобто першого українського парламенту», – розповів він про історичну основу ідеї проекту. Таким чином, ця споруда стала колискою розвитку культури та демократії уцілому. «Культура може і повинна змінювати суспільство і нашу країну», – наголосив Олександр Виноградов. Навколо моделі, з його слів, будуть знаходитись так звані архітектони Казимира Малевича у вигляді футуристичних хмарочосів. «Для нас вони символізують той потенціал, який існує в українській культурі», – наголосив він.

Вибір матеріалу для інсталяції – цукор – не є випадковістю, адже для України це не лише продукт харчування, а символ меценатства та добробуту. «Ми створили дуже цікаву інсталяцію.[…] Це – найбільший проект з цукру на Землі. […] Люди можуть відчути його на смак та дотик», – розповів Брендан Джеймісон, митець. Також він пообіцяв відвідувачам водоспад з цукру, що буде інтегрований в інсталяцію. Брендан Джеймісон розповів, що плани щодо реалізації проекту та переговори з Марком Ревелзом, митцем-співтворцем проекту, народилися у січні 2016 року. «Також ми запросили студентів та випускників вузів України, скульпторів, які працюють над нашими об’єктами в цьому проекті», – розповів про процес створення Марк Ревелз.

«Цей проект є дуже цікавим, він багатосторонній, мультифункціональний», – наголосила Людмила Гарбуз, керівник корпоративно-соціальних зв’язків компанії «Астарта», що підтримала проект «Цукрова демократія».

Організатори виставки розповіли, що впродовж 6-ти тижнів відвідувачі зможуть долучитися до створення цукрових інсталяцій і відчути себе творцями. У перші дні показу Брендан Джеймісон та Марк Ревелз будуть допомагати у цьому всім охочим. З описом проекту та програмою супутніх подій – дискусій, лекцій, семінарів виставки можна ознайомитись на веб-сайті культурного простору «Ізоляція».