Міноборони розробило та впровадило нову норму харчування – полковник Дмитро Гуцуляк

WATCH IN ENGLISH

Міністерство оборони розробило та впровадило нову норму харчування – добовий польовий набір продуктів, який дозволяє забезпечити  військовослужбовців якісною та повноцінною їжею у польових умовах. Зокрема, під час виконання завдань в районі проведення антитерористичної операції, коли немає можливості готувати гарячу їжу. Про це під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі повідомив речник Міністерства оборони України полковник Дмитро Гуцуляк.  «Спільно з Проектним офісом реформ Міністерства оборони України розроблено Концепцію нових систем харчування, які дають змогу значно покращити та удосконалити систему продовольчого забезпечення військовослужбовців ЗСУ та привести її у відповідність до стандартів НАТО», – зазначив полковник Гуцуляк.

Цього року Міністерство оборони планує розробити та затвердити ще 35 технічних умов на предмети речового майна, а також нормативно впорядкувати діяльність щодо контролю якості речового майна, яке постачається для потреб ЗСУ, порядку його прийому, обліку, зберігання та перевірки. «Також передбачається затвердити зміни до зразків військової форми одягу і знаків розрізнення військовослужбовців і військових ліцеїстів та норм забезпечення військовослужбовців речовим майном», – зауважив речник Міноборони.

Минулого року оборонне відомство розробило та затвердило технічні умови та технічні описи на 44 нові предмети речового майна. Внесено зміни до 25 технічних умов на предмети бойового єдиного та бойового спеціального комплектів для військовослужбовців. «Розпочато роботу з перекладу стандартів НАТО серії Allied Quality Assurance Publications»,- додав полковник Гуцуляк.